Batuda – najbolja Čansona 2019 – ČAnsonfest Kastav

Batuda – najbolja Čansona 2019

Na jubilarnom 15. izdanju Časnsonfesta, pred ispunjenim gledalištem na kastavskoj Crekvini na zatvaranju 28. Kastafskega kulturnega leta izvedeno je 16 novih skladbi, a nastupili su: Vivien Galletta, Karin Kuljanić, Katja Budimčić, Lado Bartoniček, Mladen Medak Gaga, Martina Majerle, Francesco Squarcia, Damir Vrbljanac, Hrvoje Hegedušić, Gianluca Draguzet, grupa Kožne jakne, Neven Barac, Zemir Delić, Silvana i Duško Jeličić, Daniel Načinović i skupina Batarele.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Vjekoslavi Jurdani za tekst pjesme “Leja le lej” za koju je glazbu napisao Smiljan Kirinčić, a izvela ju je Martina Majerle, koja je dobila i nagradu za najbolju interpretaciju.

IMG_5253

Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu – pripala je skladbi “Batuda” (glazba Tamara Obrovac, tekst Roberta Razzi) u izvedbi Vivien Galletta.

Daniela Načinović osvojii je nagradu publike za pjesmu “Škocila je macka na štol”, a stručni žiri ga je nagradio kao najboljeg kantautora ovogodišnjeg ČAnsonfesta.

Radio Istra dodijelila je nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg ČAnsonfesta Nini Fakin i kompoziciji “Pir” za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, a tekst Rajka Jurdana Šepić.

Prošle godine ustanovljena nagrada za najbolju zavičajnu šansonu što je dodjeljuje Radio Bakar otišla je u ruke “Kožnim jaknama” i kompoziciji “O divojko crvene kose”.

Priredbu je i ove godine vodila Irena Grdinić.