Večer novih skladbi 18. ČAnsonfesta – ČAnsonfest Kastav

Večer novih skladbi 18. ČAnsonfesta

image

Sinoć je na kastavskoj Crekvini održana završna večer ovogodišnjeg, osamnaestog izdanja, Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – večer novih skladbi

Najbolja Čansona – skladba Pozabi 

Velika završna večer punoljetnog izdanja festivala okupila je, na pozornici Crekvine, konkurenciju od sedamnaest skladbi koje su se borile za naklonost žirija i publike.

Uobičajena slika na ČAnsonfestu – ispunjena Crekvina

Kao i proteklih godina, Festival je dodijelio četiri novčane nagrade i to: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu – u cjelini, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike.

O nagradi za najbolji tekst, koja je pripala skladbi Črna, za koju je stihove napisao Branko Kukurin, koje je uglazbio Aleksandar Valenčić, a skladbu je interpretirala Vivien Galletta, odlučio je stručni žiri u sastavu: dr. sc. Sanja Zubčić, prof. Smiljan Grbac, pjesnikinje Đurđa Grujičić i Cvjetana Miletić te pjesnik Vjekoslav Alilović.

Branko Kukurin prima nagradu za najbolji tekst, koja je pripala skladbi Črna

Branko Kukurin prima nagradu za najbolji tekst, koja je pripala skladbi Črna

Odluku o nagradi za najbolju skladbu – ČAnsonu – u cjelini i za najbolju interpretaciju donio je stručni žiri u sastavu: prof. Saša Matovina, prof. Željen Klašterka, Igor Brešan, Kostadinka Velkovska i Albert Petrović. Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu– pripala je kantautorskom ostvarenju Emanuele Lazarić-Ella, skladbi Pozabi.

Najbolja ČAnsona – Emanuela Lazarić-Ella, za skladbu Pozabi

Najbolja ČAnsona – Emanuela Lazarić-Ella, za skladbu Pozabi

Dobitnik nagrade za najbolju interpretaciju je Dino Antonić izvevši skladbu Balote za koju je stihove napisao Zlatan Marunić koje je uglazbio Robert Grubišić. O nagradi za najbolju interpretaciju, uz žiri za glazbu, jednakopravno je odlučivao i žiri za tekst.

aaa (93)

Dino Antonić – najbolja interpretacija

Nagrada publike pripala je skladbi Sunce zahaja u izvođenju Igora Lesice za koju je glazbu napisao sam uglazbivši stihove Zvonka Turka.

aaa (108)

Zvonko Turak i Igor Lesica – Nagrada publike

Prestižno festivalsko priznanje, nagrada Najbolji kantautor, koju dodjeljuje direkcija ČAnsonfesta pripala je kantautoru Damiru Vrbljancu koji je izveo skladbu Moja štorija za koju potpisuje i stihove i glazbu.

aaa (97)

Najbolji kantautor – Damir Vrbljanac

Pored spomenutih nagrada, Radio Istra je tradicionalno dodijelila nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021. koja je pripala skladbi Kako da ti rečen hvala u interpretaciji Karle Pupis za koju je glazbu i stihove napisao Mauro Staraj, dok je Pomorski radio Bakar dodijelio Nagradu za Najbolju zavičajnu šansonu koja je pripala već spomenutoj skladbi Sunce zahaja u izvođenju Igora Lesice.

Nagrada za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021. – Kako da ti rečen hvala Karle Pupis

Fotogalerija

Autor fotografija: Nikola Cvjetović