12. ČAnsonfest – Kastav 2016. – ČAnsonfest Kastav

12. ČAnsonfest – Kastav 2016.

image

Središnje zbivanje 12. ČAnsonfesta – Kastav 2016., večer novih skladbi, bit će ujedno i program zatvaranja jubilarnog 25. Kastafskega kulturnega leta i to u petak, 26. kolovoza s početkom u 20:30 sati u živopisnom prostoru kastavske Crekvine (u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani u Kastvu).

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s produkcijsko – natjecateljskom koncepcijom, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi. Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 12. ČAnsonfesta borit će se, kao i proteklih godina, za 4 nagrade Festivala, koje su ujedno i novčane: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike. O nagradi za najbolji tekst odlučit će stručni žiri u sastavu: dr. sc. Mirjana Crnić Novosel, dr. sc. Vjekoslava Jurdana te čakavski pjesnici Đurđa Grujičić, Marija Trinajstić i Zoran Sušanj. O nagradi za najbolju skladbu – ČAnsonu i o nagradi za najbolju interpretaciju odluku će donijeti stručni žiri u sastavu: prof. Željen Klašterka (HRT), Zvonko Varošanec (HRT), Kostadinka Velkovska (istaknuta glumica i šansonjerka), Albert Petrović (Radio Rijeka) i Dragan Jovičić (Radio Istra)

Festival će izravno prenositi Hrvatski radio – Radio Rijeka, a odgođeno HTV, KANAL RI i TV ISTRA. Voditeljica 12. ČAnsonfesta bit će Irena Grdinić.

U revijalnom dijelu Festivala, za vrijeme prebrojavanja glasova publike i stručnog žirija, nastupit će Dražen Turina Šajeta s programom Prva kumedija na stojeć po domaću.

  • PRODAJA ULAZNICA Ulaznice se po cijeni od 50 kn mogu nabaviti u Festivalskom uredu Kastafskega kulutrnega leta u Kastvu, u agenciji New Sound u Matuljima, u Rijeci u antikvarijatu Ex libris, u Foto Reviji, u Dallas Records Music Shop i u caffe baru Nad Urom (IV kat Robne kuće Korzo) te na www.mojekarte.hr.