Crni facoul – najbolja ČAnsona – ČAnsonfest Kastav

Crni facoul – najbolja ČAnsona

image

Član žirija za glazbu na ovogodišnjem ČAnsonfestu, Hrvoje Markulj, inače umjetnički direktor Međunarodnog festivala šansone Chansonfest – Zagreb i jedan od njegovih utemeljitelja, proglasio je skladbu Crni facoul najboljom skladbom 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018. Nagradu ovogodišnjem laureatu, kantautoru, Robertu Funčiću uručili su ravnatelji Festivala Sanjin Mandičić i Saša Matovina.

Najbolji kantautor i Nagrada publike - Neven Barac

Najbolji kantautor i Nagrada publike – Neven Barac

Nagradu publike kao i nagradu za najboljeg kantautora 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018. osvojio je Neven Barac za skladbu Čovik.

Novo uvedenu nagradu, Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, koju dodjeljuje Pomorski radio Bakar, osvojila je skladba Bela nedeja, koju je izveo Hrvoje Hegedušić, a Nagradu za najbolji tekst osvojila je skladba More j’ z morun čije je stihove napisala, Vjekoslava Jurdana, uglazbio Sanjin Mandičić, a izvela Martina Majerle.

Nagradu za najbolju interpretaciju 14. ČAnsonfesta  – Kastav 2018. osvojila je Elis Lovrić za skladbu Se ca je.

Na ovogodišnjem Festivalu je izvedeno 19 novih skladbi, a nastupili su: Hrvoje Hegedušić, Igor Brešan, Robert Funčić, Neven Barac, Lado Bartoniček, Duško Jeličić, Martina Majerle, Damir Vrbljanac, Diego Zulijani, Branko Barbir, Nina Fakin, Mensur Puhovac i Vendi Pogorelić, Dino Antonić, Zemir Delić, Elis Lovrić, Lucija Rajnović, Francesco Squarcia, Katja Budimčić, Nevia Rigutto.

U revijalnom dijelu programa nastupio je ansambl Intermezzo iz Rijeka, koji čine glumci Mensur Puhovac i Zlatko Vičić, a koji su izveli dijelove iz predstava s primorskom tematikom autora Mensura Puhovca uz pratnju Maldena Lenca na Clavinovi.

Cjelovečernji program, već tradicionalno, vodila je Irena Grdinić.