Dota – najbolja čansona 16. ČAnsonfesta – ČAnsonfest Kastav

Dota – najbolja čansona 16. ČAnsonfesta

Sinoć je na 16. Časnsonfestu – Kastav 2020. na kastavskoj Crekvini, na zatvaranju 29. Kastafskega kulturnega leta, izvedeno 16 novih skladbi, a nastupili su: Nevia Rigutto, Mario Lipovšek Battifiaca, Daniel Načinović, Duško Jeličić, Hrvoje Hegedušić, Neven Barac, Francesco Squarcia, Dino Antonić, Lado Bartoniček, Betti i Damir Vrbljanac, Davor Grgurić, Zemir Delić, Emanuela Lazarić-Ella, Karla Pupis, Valerio Ricchiuto i Valter Simčić.

Nagrada za najbolji tekst pripala je Vjeki Aliloviću za stihove skladbe NIS MLAD JASEN za koju je glazbu napisao Srećko Valušek, a izveo ju je Mario Lipovšek Battifiaca.

Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu – pripala je autoru glazbe skladbe DOTA, Damiru Mičetiću koji je uglazbio stihove Senke Laginja, a skladbu je otpjevao Dino Antonić, osvojivši Nagradu za najbolju interpretaciju.

Nagrada publike je pripala skladbi PIŠI MI UD BRUSNA za koju je glazbu i stihove napisao Josip Orlando Hrvatin, a interpretirala ju je Nevia Rigutto. Ovoj skladbi pripala je i Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu koju tradicionalno dodjeljuje Pomorski radio Bakar.

Dušku Jeličiću je za skladbu INPATADORI dodijeljena najprestižnija Nagrada za najboljeg kantautora koju dodjeljuje direkcija ČAnsonfesta.

Radio Istra je dodijelila nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 15. ČAnsonfesta – Kastav 2019. koja je pripala kantautoru Danielu Načinoviću za skladbu ŠKOCILA JE MACKA NA ŠTOL.

ČAnsonfest je i ove godine vodila Irena Grdinić.

Autor fotografija u prilogu je Branko Kukurin.