Izložba Poli art – ČAnsonfest Kastav

Izložba Poli art

Poli ArtZnačajna novost ovogodišnjeg izdanja ČAnsonfesta je, što će po prvi put imati dvije večeri. U četvrtak, 25. kolovoza, će u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Trojice biti upriličeno otvaranje likovne izložbe Poli – art.

Izložba je posvećena poznatim skladateljima, šansonjerima i kantautorima, koji se pored glazbe i šansone, vrlo uspješno bave i likovnim izrazom, a organizirana je u suradnji s dugogodišnjim učesnikom ČAnsonfesta, kantautorom i šansonjerom Igorom Brešanom, inače istaknutim hrvatskim karikaturistom i organizatorom brojnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Među izlagačima će se naći likovna djela skladatelja Ive Tijardovića, Ljube Stipišića, Arsena Dedića, Zvonka Špišića, Ivice Percla, Daniela Načinovića, Borisa Hrepića Hrepe iz Daleke obale, Davora Gopca i mnogih drugih.

Nakon otvaranja izložbe, na stepenicama u ulici Zakona kastafskega, će se održati akustična večer šansone naslovljena Na kastafskeh skalineh. Na koncertu će nastupiti renomirani šansonijeri: Hrvoje Hegedušić, Igor Brešan, Daniel Načinović i Lado Leskovar iz Slovenije.

Za oba navedena događanja, koja su na rasporedu u četvrtak, 25. kolovoza, ulaz je slobodan.

lzložba Poli art ostaje otvorena do 16. rujna, a zainteresirani je mogu razgledati svakoga dana od 11 do 13 sati te između 17 i 21 sat.