Najavljen 15. ČAnsonfest na konferenciji za medije – ČAnsonfest Kastav

Najavljen 15. ČAnsonfest na konferenciji za medije

image

Na konferenciji za medije predstavljen je ovogodišnji, 15. po redu, festival čakavske šansone – ČAnsonfest.

Trodnevni program ovogodišnjeg ČAnsonfesta predstavili su umjetnički voditelji Saša Matovina i Sanjin Mandičić, jedan od sudionika Mladen Medak Gaga te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac koji je poručio kako je ČAnsonfest točka na “i” ovogodišnjeg KKL- a, u kojem su uživali brojni posjetitelji, što je potvrdila i predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija.

Program ČAnsonfesta započinje otvorenjem likovne izložbe “Crno- bijelo, u boji” galerije Brešan, u srijedu, 28. kolovoza u 20 sati u galerijskom prostoru crkvice Sv. Trojica, u sklopu koje će svoje radove predstaviti dvadesetak autora iz Hrvatske i inozemstva.

u 21 sat program se nastavlja predstavom “Kajbare-zaglazbancije i politikancije”, bjelovarskog kantautora i šansonijera Mladena Medaka Gage na prostoru ispred Vikotove bačvarije.

Ulaz na oba događanja je besplatan!

U četvrtak, 29. kolovoza, u 19:30, program se nastavlja u kastavskoj gradskoj vijećnici gdje će se održati okrugli stol “Poezija i šansona”, a sat vremena kasnije ispred Vikotove bačvarije, bit će održana glazbeno-poetska večer Čakavština, domaća beseda i klapski kanat u kojem sudjeluju klape Vinčace, Nevera, muška i ženska klapa Kastav te recitatori Rajka Jurdana Šepić i Sven Sušanj.

Ulaz na oba događanja je besplatan!

_DSC2719Program ovogodišnjeg ČAnsonfesta završava uz “Večer novih skladbi” u petak, 30. kolovoza, na kastavskoj Crekvini s početkom u 20:30.

Nove skladbe publici će predstaviti: Vivien Galleta, Karin Kuljanić, Katja Budimčić, Lado Bartoniček, Mladen Medak Gaga, Martina Majerle, Francesco Squarcia, Damir Vrbljanac, Hrvoje Hegedušić, Gianluca Draguzet, Neven Barac, Zemir Delić, Silvana i Duško Jeličić, Daniel Načinović te sastavi “Kožne jakne” i “Batarele”.