Program događanja ovogodišnjeg ČAnsonfesta – ČAnsonfest Kastav

Program događanja ovogodišnjeg ČAnsonfesta

image

Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto već četrnaestu godinu za redom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone ČAnsonfest, koji je usmjeren k očuvanju i unapređenju čakavštine. Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom tako i među svim glazbenicima izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala usmjerenog k očuvanju čakavske besede izražene kroz glazbu.

PROGRAMI

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo 2015. godine. Tako će 14. ČAnsonfest, osim glavnog festivalskog događanja, Večeri novih skladbi, koja je na rasporedu u petak, 31. kolovoza s početkom u 20:30 sati, ponuditi još i sljedeće programe tijekom prva dva dana njegovog održavanja:

Srijeda, 29. kolovoza 2018. godine

Galerija Trojica u crkvici Sv. Trojice u Kastvu, u 20.30 sati

INFANTILISTI, otvorenje likovne izložbe galerije Brešan i Glazbeno – poetski program U SUSRET ČANSONI

Sudjeluju: Igor Brešan, Neven Barac i Mlaji čakavci Dorotea Čučak, Vito Jardas, Ernest Podobnik, Dora Jardas, Glorija Rubeša i Dorjan Rubeša koje je uvježbala Dragica Stanić


Četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine

u 19:30 sati – Vijećnica Grada Kastva

POGOVOR (OKRUGLI STOL) – EVROPSKI UTJECAJI NA RAZVOJ ŠANSONE U HRVATSKOJ

Sudjeluju: Hrvoje Hegedušić, Hrvoje Markulj, Igor Brešan i Zvonko Varošanec

– – –

u 21 sat – Vikotova bačvarija (u slučaju lošeg vremena crkva Sv. Jelene Križarice)

NA KASTAFSKEH ŠTERNAH, akustična glazbeno – poetska večer

Sudjeluju pjesnici Đurđa Grujičić, Ingrid Potočnjak, Vlasta Sušanj Kapićeva, Vjekoslav Alilović te šansonjeri Hrvoje Hegedušić, Duško Jeličić, Zvonko Varošanec i Roman Zupančič (Slovenija)

Ulaz na sva navedena događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.


Petak, 31. kolovoza 2018. godine

u 20:30 sati – KASTAV, CREKVINA

U slučaju lošeg vremena Sportska dvorana u Kastvu

VEČER NOVIH SKLADBI

Središnja večer 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018. i ove će se godine održati kao program zatvaranja 27. Kastafskega kulturnega leta u petak, 31. kolovoza s početkom u 20:30 sati u živopisnom prostoru kastavske Crekvine, dok će se u slučaju lošeg vremena, Festival održati u Sportskoj dvorani u Kastvu.