Snimka ČAnsonfesta 2017. na HTV3 – ČAnsonfest Kastav

Snimka ČAnsonfesta 2017. na HTV3

Sa Hrvatske televizije su javili da će televizijska snimka prošlogodišnjeg 13. ČAnsonfesta – Kastav 2017. biti emitirana u ponedjeljak, 26.02.2018. s početkom u 18:45h na 3. programu HTV-a.

13. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2017. održan je 25. kolovoza 2017. godine na zatvaranju 26. Kastafskega kulturnega leta. Na Festivalu je izvedeno 20 novih skladbi a nastupili su: Vivien Galletta, Mirjana Bobuš, Nevia Rigutto, Katja Budimčić, Hrvoje Hegedušić, Duško Jeličić, Antonio Krištofić, Igor Brešan, Daniel Načinović, Francesco Squarcia, Mauro Staraj, Lado Bartoniček, Dino Antonić, Neven Barac, Davor Grgurić, Mansur Puhovac, duet Matea Matić i Tajana Dukić, Goranka Tuhtan, Damir Vrbljanac i Zemir Delić s ansamblom Prišlići.

NEVIA RIGUTTO - NAGRADA ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU

NEVIA RIGUTTO – NAGRADA ZA NAJBOLJU INTERPRETACIJU

Nagrada za najbolji tekst pripala je skladbi Zakračunaj, za koju je stihove napisala Rajka Jurdana – Šepić, koje je uglazbio Alfred Šaina, dok je skladbu izveo Antonio Krištofić. Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu – pripala je skladbi Moj bit će celi svit za koju je stihove i glazbu napisao Smiljan Kirinčić, a izveo ju je Dino Antonić. Dobitnica nagrade za najbolju interpretaciju je Nevia Rigutto koja je izvela skladbu Mati za koju je stihove napisala Ljubica Bestulić – Stanković, a uglazbio ih je Igor Stanković. Nagrada publike pripala je skladbi Ako jutra oče ne otpren kantautora Maura Staraja.